vineri, 17 iulie 2015

Eşti tânăr? Iată 10 metode pentru tineri de a deveni bogati


Internetul ne este mereu la îndemână, iar cei tineri au acceptat deja că își vor petrece întreaga viață învățând lucruri noi.  Faptul că învață atât de multe, și că le învață singuri, le crește șansele de succes. Aceasta este sursa avantajelor lor în comparație cu fostele generații, dar cum reușesc ei mai exact?
Ei bine, sunt mai mulți factori de luat în calcul și mai multe metode de abordare. Iată în cele ce urmează câteva metode şi sfaturi legate de cele mai bune practici pe care le poți urma pentru a atinge prosperitatea financiară.

1. Depășește-ți instinctele de consumator
woman, lady, femeie, cumparaturi, fashion, shopping, bags, gentiPărinții noștri au crescut odată cu consumerismul și cu timpul l-au acceptat.  Dar generația celor tineri este puțin diferită.  S-au născut într-o societate de consum și o mare parte din ei nu au învățat cum să o gestioneze.  Mulți sunt atrași de reclame colorate și se supără foarte tare când nu sunt în pas cu “ultimele trenduri”. 
În realitate, oamenii bogați cumpără lucruri de care au nevoie pentru a câștiga bani cu ele iar oamenii săraci cumpără lucruri care îi îmbogățesc pe oamenii bogați și mai mult.  Asta ar trebui să fie de ajuns pentru a te ajuta să îți gestionezi instinctele de consumator. 

2. Economisește pentru a investi
bani, money, economie, pusculita, banca, investitieTimpurile în care puneam bani de-o parte și îi țineam în conturile noastre de economii pentru a se înmulți sunt depășite demult.  Astăzi, asta ia prea mult timp și ne poate împiedica să evoluăm în carieră.  Găsirea unui serviciu stabil poate părea o sarcină intimidantă pentru cei tineri, dar sunt multe joburi pe care le poți face de acasă și care să îți aducă o anumită sumă de bani, ca să ai de unde începe. 
Să economisesti pentru a investi este singurul lucru care are sens.  Trebuie să îți “convingi” banii să producă alți bani, investind în lucruri noi.  Nu lua decizii pripite și investeste inteligent.  Schemele de îmbogățire rapidă nu sunt de obicei profitabile și ar trebui să te ții departe de ele, mai ales dacă altcineva încearcă să îți vândă pontul și nu ești tu cel care a venit cu ideea.  Trebuie să analizezi riscurile și posibilitățile de succes pe care le are planul tău de investitie și să te asiguri că riscurile sunt rezonabile înainte de a veni cu banii.     

3. Alege-ți cariera cu înțelepciune
Să fim sinceri, asta este mai ușor de zis decât de făcut.  Când ne căutăm cariera potrivită, suntem de obicei confruntați cu un amestec de dorințe interioare, muncă de documentare și sfaturi de la oamenii în care avem încredere.  Astfel lucrurile devin destul de complicate, dar generația celor tineri știe că poți face bani și din ceva ce îți place, dacă te documentezi corect și eviți să te bazezi pe ce “se spune”.
În zilele noastre poți folosi multe resurse pentru a-ți face o imagine corectă a situației economice și a posibilităților de a-ți găsi un loc de muncă, așa că îți va fi mult mai ușor.  Asigură-te că iei decizia corectă bazată pe lucrurile despre care știi că sunt adevărate și nu îți lăsa emoțiile să te acapareze.
4. Studiază-i pe cei care au reușit asta
Sunt destui oameni care au reușit să devină miliardari încă de când erau tineri și chiar și mai mulți care au devenit milionari.  Povestea lui Mark Zuckerberg este una dintre cele mai cunoscute pentru că rețeaua lui de socializare, Facebook, a avut un impact atât de mare asupra oamenilor de pe tot globul.  Astăzi el este unul dintre cei mai bogați oameni din lume iar povestea lui a fost chiar ecranizată în filmul “Rețeaua de socializare”.
Povestea lui Zuckerberg este una dintre MULTELE povești de succes ale celor tineri.  Studiază-i și vezi ce mod de gândire au folosit pentru a ajunge unde sunt astăzi, ce i-a inspirat să aibă ideile pe care le-au avut și cum le-au abordat. Creativitatea și inspirația sunt doi dintre cei mai buni aliați pe care îi poți avea în mediul de afaceri și te vor ajuta să rămâi motivat când traversezi perioade mai dificile.
5. Țelurile tale te vor împinge înainte
Este ușor să te lași distras pe drum și să îți pierzi din vedere scopurile.  Pe de altă parte, să spui în fiecare zi “O, cât îmi doresc să fi fost milionar”, nu se poate numi că ai un scop.  Este mai mult o gândire visătoare.  
Trebuie să stabilești cât mai devreme ce vrei de la viață și numai atunci poți să îți faci un plan despre cum să îți atingi scopurile.  Totuși, nu ajunge să te bazezi numai pe acest scop final pentru a fi motivat.  Odată ce ai stabilit un plan, lasă scopurile pe termen scurt să te motiveze, dar nu uita nici care este destinația finală.
to-do list, lista, obiective, teluri, scopuri, goals

6. Conexiunile ajută
Nu spun că ar trebui să încerci să socializezi doar cu oameni bogați, ci că ar trebui să intri în contact şi cu alţi tineri care au același scop ca tine.  O rețea de oameni care încearcă să atingă același scop are mult mai multe șanse de reușită decât un singur individ.
Sunt mai multe modalități să faci asta, una dintre cele mai simple fiind bineînțeles folosirea rețelelor de socializare, dar trebuie să interacționezi cu oameni și în viața reală.  Lasă mereu loc de “bună ziua” și ține legătura cu foștii colegi de clasă, cu foștii și actualii colegi de serviciu, cu partenerii de afaceri.  Chiar dacă un anume contact poate părea irelevant la un moment dat, cine știe ce se poate întâmpla în viitor.
7. Internetul este de aur
internet, cute guy, working man,

Sunt sigur că majoritatea celor tineri din ziua de astăzi sunt conștienți de cât de mare este internetul și de cât de mult mai poate să crească.  Oricare ar fi domeniul tău, oricare ar fi scopurile tale în afaceri, internetul te poate ajuta cu siguranță într-un fel sau altul.  
Crearea de rețele, marketing, oportunități de afaceri, sponsorizări, cercetarea pieței, cercetarea competiției sau orice altceva cauţi, probabil că vei găsi un mod de a face asta online.  Mulți oameni au reușit lucrând numai și numai în mediul online, fără a fi nevoie să își suplimenteze eforturile cu cele din “lumea reală”.  Totuși, nu te feri nici de contact direct, oportunitățile pot să vină de unde nu te aștepți.
8. Treci la treabă!
A te gândi la viitorul tău este una și a face ceva concret pentru a-ți îndeplini scopurile pe care ți le-ai stabilit este cu totul altceva.  Dacă te uiți pe programul de lucru al milionarilor tineri, vei vedea că muncesc 10-12 ore pe zi și că o fac cu plăcere.  
Dacă doar te târăști de colo-colo, nu vei reuși niciodată să îți atingi scopurile, trebuie să fii dispus să investesti munca de care este nevoie.  Dacă ești tânăr, îți poți folosi tinerețea pentru a te afirma și pentru a obține rezultatele de care ai nevoie pentru a progresa.

9. Transformă-ți tinerețea în avantaj
Sigur, cei tineri se lovesc deseori de un comportament dezaprobator și cinic din partea oamenilor de afaceri mai în vârstă, dar asta nu ar trebui să îi descurajeze. Aceștia pot să aibă mai multă experiență decât tine, dar tu cu siguranță înțelegi mai bine decât cei bătrâni cum funcționează lumea în ziua de azi.  Şi în plus poți face față unei zile de muncă de 15 ore, să dormi 5-6 ore și să te întorci pentru încă un maraton de 15 ore.  
Sunt o mulțime de lucruri pe care cei tineri le pot face mai bine decât cei mai în vârstă, pentru că au o capacitate mai mare de a se adapta și de a învăța lucruri noi. Bazează-te pe tinerețea ta pentru a învăța din experiența lor, pentru a concepe noi idei de afaceri și pentru a-ți înțelege mai bine vocația și nu te lăsa intimidat de cei în vârstă (sau de oricine altcineva).
10. Frica este dușmanul tău
Sunt puține lucruri care îți pot distruge șansele de a te îmbogăți așa cum o poate face frica de a încerca măcar.  Cea mai întâlnită scuză este: “Sunt prea tânăr!” iar asta este totodată și cea mai proastă dintre ele.  Doar pentru că ești tânăr nu înseamnă că nu poți avea o idee grozavă de afacere și sunt mulți care au demonstrat-o.  Dacă tu nu te iei în serios, nimeni altcineva nu o va face.  Folosește-ți frica drept un semnal pentru a fi atent, dar nu da cu piciorul oportunităților, lăsându-te condus de frici iraționale.
Tinerețea este plină de potențial și este cel mai bun catalizator pentru schimbare. Oamenii tineri sunt sursa ideilor revoluționare și a schimbărilor din lume și nu trebuie niciodată să crezi că nu ai potențialul de a descoperi ceva nou şi captivant. 


Mult succes și fie ca motivația ta să nu dispară niciodată!
Articol de pe: http://ideisibani.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu