joi, 5 ianuarie 2017

5 ritualuri care iti vor prezice succesul

Prin consistenta vei ajunge la excelenta, deci ceea ce practici in fiecare zi va indica daca vei avea succes sau nu, in ce domeniu vei fi expert.



Robin Sharma prezinta in acest video 5 ritualuri practicate de oamenii de succes care te vor ajuta si pe tine sa ai succes. 

1. Trezeste-te devreme – cum iti incepi ziua determina cum iti traiesti ziua.
Spartanii spuneau: transpira mai mult la antrenament, sangereaza mai putin in razboi.
Daca vrei sa fii de neinvins, de neoprit trebuie sa fii mai atent la modul in care iti incepi ziua. Cateva lucruri pe care sa le faci dimineata: fa sport, planifica-ti ziua, revizuieste-ti obiectivele, invata ceva (citeste, documenteaza-te) sau scrie intr-un jurnal.

trezeste-te devreme, dimineata, obiceiuri sanatoase

2. Blocheaza-ti  o perioada de timp strategic
”Arata-mi orarul tau si o sa vad ce valori ai”. Programul tau zilnic iti prezice restul vietii. Ceea ce iti programezi vei face, scrie-ti pe hartie ce vrei sa faci, ca si cum ai planui o lupta. Ia o foaie de hartie si planuieste ”lupta” de saptamana viitoare. Poti sa faci asta duminica dimineata si sa scrii pe o foaia mai mare pe care sa o lipesti pe perete sau in agenda ta. Gandeste-te la ceea ce vrei sa realizezi si ceea ce conteaza pentru tine si blocheaza pentru fiecare activitate o perioada de timp in fiecare zi din saptamana ce urmeaza. Astfel, o sa ai o harta cu prioritatile tale pentru o saptamana grozava.
Teluri vagi duc la rezultate vagi.

Fii precis, fa-ti un program detaliat si vei realiza lucruri marete.

3. Ofera mai mult
In societatea noastra, rar se intampla sa intalnim oameni care ofera mai mult decat trebuie, fie primesti cat ai cerut, cat trebuie, fie primesti mai putin.
Astfel ,ai ocazie sa fii primul din domeniul tau. Antreneaza-ti acest muschi, ofera-le clientilor 10%  in plus, ofera la serviciu/ in organizatia ta 10% in plus, ai un proiect de facut sau o prezentare cauta 5 idei extra. Fa-ti un obicei din a oferi mai mult si oamenii vor observa, vei fi de neinlocuit.   

4 Fii student timp de 60 de minute. Oricat de ocupat esti, trebuie neaparat sa ai 60  de minute pe zi in care sa inveti. Daca vrei sa fii cel mai bun trebuie sa inveti: sa asculti carti audio, sa citesti, sa iti iei notite. Cu cat stii mai multe, cu atat poti obtine mai multe. E usor sa stai sa te uiti la poze sa vezi ce fac prietenii tai, dar foloseste-ti util timpul. Gandeste ca un incepator, invata mereu. Asta face orice maestru.

5. Reflecta
E usor sa fii ocupat in timp ce esti ocupat. Ce rost are sa fii ocupat in viata personala sau la servicu daca esti ocupat cu lucrurile gresite. Vei ajunge in ultima ora a ultimei zi si iti vei da seama ca ai fost ocupar urcand muntele gresit. Antidotul unei vieti ocupate e reflectia. Cat timp petreci in liniste, singuratate, stand si reflectand va prezice succesul tau. Gandeste-te cum traiesti, cum muncesti, daca comportamentul tau zilnic e aliniat cu valorile tale, care e impactul tau asupra celor din jurul tau.
Pune-ti aceasta intrebare: care e un proiect pe care daca l-as face perfect, in urmatoarele 3 luni ar schimba totul pentru mine?
Oamenii de succes petrec mult timp cu ei insisi, reflectand si analizand, de aceea acest ultim ritual e la fel de important.

mediteaza, constient, mindfulness, obicei, dimineata,


Nu trebuie sa incepi cu toate 5 deodata. Incepe cu unul si poti adauga altul in fiecare luna. Poate ai deja cateva din aceste ritualuri... spune-mi intr-un comentariu care te-a ajutat cel mai mult sau care ai vrea sa il implementezi. 

4 comentarii:

  1. Foarte interesante ritualurule acestea. Desi deja pe doua le folosesc si le cunoac si au dat roade. Am sa le incerc si pe urmatoarele poate au succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti plac si mai ales ca le folosesti si ai rezultate.Sa ne spui cum e dupa ce le folosesti pe toate . Succes. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tari aceste ritualuri! Felicitari, Grig si Teodora, pentru blog si pentru toate articolele pe care le postati aici!

    RăspundețiȘtergere