marți, 14 iunie 2016

Vrei progres gradual sau cuantic?


Una dintre cartile recomandate mereu de Bob Proctor e o carte scrisa de Price Pritchett, de doar 35 de pagini – Tu exponential”.
Inainte de a impartasi cateva idei din carte, gandeste-te la un scop pe care il ai momentan.... ai imaginea lui in minte?
Uite o idee din carte:
„Majoritatea oamenilor opereaza cu mentalitatea ca succesul se obtine pas cu pas. Notiunea populara e ca trebuie sa ne miscam sistematic, de la nivelul prezent la urmatorul. Iar apoi, putem munci pentru a ajunge la urmatorul nivel. Progres gradual.
Din nefericire aceasta e o conceptie gresita si se reflecta in modul in care oamenii functioneaza. Si merg de la o zi la alta, chinuindu-se sa aiba o crestere in performanta lor.  E o rutina. Aceasta este cararea cresterii conventionale.”
E adevarat! Majoritatea isi seteaza scopuri pe care stiu ca le pot atinge...
Vor o marire de salar cu 5%, sa aiba cu 10% mai multe vanzari, sau un model de masina clasic in loc de unul de lux.
O privire neconventionala asupra cresterii
Dar viata ta nu trebuie sa opereze la fel. A avansa intr-un ritm masurat, pas cu pas de unde esti spre un pic mai bine, pare mai usor, mai natural, chiar mai sigur.

Dar in unele domenii din viata ta poti sa te gandesti sa sari peste unele nivele. Poti sa sari direct de la nivelul actual la unul care e cateve trepte mai sus.
Bob Proctor a facut asta acum peste 50 de ani. A ajuns de la $4,000 la $175,000/ an, dupa ce a citit cartea lui Napoleon Hill - „De la idee la bani”. Apoi a ajuns la peste 1 milion.

munte, saritura, sport extrem,
De ce majoritatea nu fac salturi mari? 

Majoritatea oamenilor nu fac salturi cuantice pentru ca nu isi planifica. 
Isi planifica sa se dezvolte gradual.
Dar, in loc sa te multumesti cu cresterea graduala, fa un salt cuantic.

Cum? 

Nu-ti accepta circumstantele actuale. Decide sa privesti mai departe decat unde esti acum!

Salturile cuantice nu se vor intampla daca iti traiesti viata cu o inima fara entuziasm.

Pasiunea e o parte impartanta din proces. Ea aprinde sufletul, umple spiritul, energizeaza inima si mintea pentru saltul cel mare. Pasiunea te ajuta de asemenea sa continui sa mergi cand problemele te lovesc.
Dar pasiunea insasi trebuie alimentata, si acea flacara trebuie hranita cu viziunea unui vis dramatic. Intensitatea emotionala interioara trebuie sa arda destul de puternic ca sa te protejeze de racoare indoielii, criticilor si esecului. Doar o dorinta adanca poate genera o asemena caldura.

Nu fi logic!
adventure, viata, aventura, ilogic, logic

Cu alte cuvinte, acorda-ti dreptul sa-ti urmaresti visul cel mult dorit...
Alege cel mai mare tel la care te poti gandi. Acel lucru de pe varful muntelui, lucrul care te sperie. Apoi ia un biletel si scrie: Sunt atat de fericit si recunoscator acum ca....
Apoi completeaza cu detalile telului tau, la timpul prezent ca si cum l-ai avea deja.
caiet, scrie, visuri, creaza
Cand vei face acest exercitiu – sa scrii detaliile scopului tau, poti sa il vezi in mintea constienta. Si daca poti sa il vezi in minte, si sa-l impartasesti.
Horatiu a spus: „Nu poti da ceea ce nu ai”. Dar e valabil si opusul: „Poti sa dai ceea ce ai”.
Aceasta e o lege absoluta!
De fiecare data cand te gandesti la acea imagine cu bucurie si recunostinta, esti implicat emotional in acea idee. O plantezi in inima inimilor tale, adica mintea inconstienta. Este acea parte a mintii la care grecii se refereu ca fiind inima.
Acest lucru e critic pentru ca nu devii ceea ce gandesti cu mintea constienta.
Cand esti implici si intelectual si emotional, prin lege, e o chestiune de timp pana se va transforma in materie.
E ca si cum ai planta o samanta in pamant. Daca fertilizezi pamantul si culegi buruienile, din acea samanta o sa creasca o planta intr-un anumit timp.
Poarta biletul cu scopul la tine
Pune-l in buzunar, in poseta fiindca de fiecare data cand il vei atinge, simturile tale vor transmite un semnal sistemului nervos central. De ce? A scrie inseamna sa gandesti. Cand ai scris biletelul, imaginea s-a impregnat in  celulele creierului tau. Asa ca, de fiecare data  cand il atingi, acele celule se vor activa, iar imaginea va aparea in mintea ta. Ca si cum s-ar aprinde niste luminite.
Primul scop scris pe foaie a lui Bob Proctor era sa castige $25,000. Dar nu a crezut in el. Cu toate aceste a continuat sa il citeasca, sa il atinga si a inceput sa creada in el.
„Crede si credinta ta va crea faptul ”- William James
Care e povestea ta? Care e telul tau  cel mare?
L-ai scris deja pe hartie?

vis, calatorii, vara, la mare

Sursa: http://www.proctorgallagherinstitute.com/blog


"Nu trebuie sa vezi toata scara, paseste !"

Inscrie-te acum pentru a beneficia timp de 30 de zile de un cont GRATUIT.
 Clic aici : http://1096284.jointalkfusion.com/
Ai intrebari ?
 Contacteaza-ma acum : 0752-127398 sau la email
Daca ti-a placut lasa jos un comentariu sau trimite-l prietenilor tai .
Multumesc! Te iubesc ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu