marți, 26 ianuarie 2016

Cum gandesc antreprenorii

Poate vrei sa devii antreprenor si nu stii de unde sa incepi. Daca ai avut o afacere clasica, antreprenoriatul e total diferit. E un mediu rapid si nesigur. Deci, cum poti face aceasta trecere? Sau poate esti angajat, dar vrei sa devii antreprenor.
Simplu: adopti mentalitatea unui antreprenor.  Fiecare face lucrurile in felul lui, dar exista cateva sfaturi de baza pentru a deveni un antreprenor.  
Uita de reguli.
Totul e nou cand esti antreprenor.  Asa ca nu sunt precedente, corect sau gresit. Bucura-te de sentimentul de libertate si posibilitatea de a crea propriul produs, uita de reguli. Cauta sa iei cea mai buna decizie in fiecare moment si incearca mereu sa faci mai bine decat ai facut.
Fa ceea ce e ilogic.
Suntem creaturi cu obiceiuri si ne obisnuim sa facem lucrurile intr-un anumit fel – cum e logic. Totusi, nu poti folosi aceasi logica cand esti intr-un mediu total diferit si ai nevoie de rezultate diferite.
Urmeaza-ti instinctul.
Deseori ca trebui sa iei decizii avand putine informatii, uneori poate cu 10% din ceea ca ar trebui sa stii. Nu poti pur si simplu sa stai si sa astepi in acele momente pana o sa ai destule informatii. Trebuie sa tii lucrurile in miscare, sa actionezi acum si faci asta urmandu-ti instinctul.
Fii dispus sa pierzi totul.
Tuturor le e frica sa esueze si sa pierda tot ceea ce au. Dar ca antreprenor, daca nu esti dispus sa risti sa pierzi, probabil nu vei face prea multe. Accepta faptul ca la un moment dat vei pierde. Dezvolta-ti mentalitatea de: „O sa pierd, dar o sa ma ridic mai puternic. Daca l-am creat o data, il mai pot crea inca o data.” E o idee eliberatoare care te face mai creativ si de multe ori iti aduce rezultate neasteptate.
Accepta frica.
Frica si dezvoltarea merg mana in mana. Nu lasa frica sa te opreasca – accept-o si mergi si mergi dincolo de ea. Cand infrunti frica, automat experimentezi dezvoltarea.
Nu te indoi de tine.
femeie, idee, creaza, incredere, actioneaza

Ca antreprenor trebuie mereu sa vii cu idei noi si sa dezvolti noi concepte. O data ce ai decis ceva nu mai reanaliza lucrurile in gandul tau. Ia o decizie si actioneaza! Nu te mai gandi.
Doreste-ti excelenta.

Seteaza-ti si mentine un standard de excelenta – fii obsedat de calitate. Cautarea excelentei aduce ce e mai bun din orice faci. 
Tu care crezi ca ar fi gandurile/ mentalitatea/ actiunile care aduc succesul unui antreprenor? 
cheie, succes, bani, bogat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu