luni, 26 februarie 2018

Secretele unui leadership de succes


Indiferent ca ai o echipa de atleti sau antreprenori sau conduci un departament, o corporatie sau o tara, ca lider e treaba ta sa te asiguri ca ii ajuti pe acei oameni sa realizeze lucruri marete in viata. Si in functie de industria in care lucrezi, asta poate varia de la a-i ajuta pe colegi sa iti atinga norma si sa creasca castigurile la securitatea si siguranta celorlalti.
Ca sa te asiguri ca esecul atat personal, cat si ai echipei nu se va intampla, o sa impartasesc lectiile pe care le-am invatat in timp ce am lucrat ca politist, apoi lider in network marketing si mandru director al companiei Talk Fusion.  

Talk Fusion Romania, MLM, marketing relational, lider, succes, exemplu, bogat

Condu prin exemplu
Liderii lasa urme pe cararea lor spre succes ca echipa sa ii poata urma. Imbarcandu-te pentru aceasta calatorie a ta, tine minte ca oamenii te vor urma si vor face ceea ce faci. Nu conteaza doar ceea ce spui, ci si ceea ce faci si cum faci lucrurile. Asta va determina progresul echipei tale.
Vrei ca echipa ta sa fie pozitiva, comunicativa, sa colaboreze si sa munceasca pentru cauza voastra? Stabileste un exemplu prin a demonstra:
  •          Etica in munca
  •          Onestitate
  •           O atitudine buna
  •           Punctualitate
  •          Rabdare si atentie
  •          Rezolvarea problemelor eficient
  •           Ofera ajutor
  •           Profesionalism
  •           Postura, incredere si o reprezentare pozitiva a brandului tau.

In cele din urma, nu stii niciodata cine te urmareste si ce poate invata de la tine (bun sau rau).


Stabileste asteptari clare
Colegii tai nu iti pot citi mintea. Asa ca, daca vrei ca toata lumea sa aiba succes, condu-i in directia buna, comunicandu-ti  ideile cu eficienta.  O echipa care nu are aceeasi viziune si imagine de ansamblu, si care nu a inteles clar ce are de facut e o echipa care nu va avea succes. 
Creeaza si mentine un dialog sanatos in organizatia ca toata lumea sa inteleaga. Trimite constant mesaje cu:
·         Sarcina care trebuie facuta
·         Scopul final la care se aspira
·         Rolul lor in proiect
·         Pasii pentru a termina cu succes
Cu cat au mai putine obstacole de sarit ca sa termine proiectul, cu atat mai bine (si il vor termina mai repede).
Evalueaza-ti strategia: cate sedinte tii, comunici eficient, le spui procedurile, instrumentele si termenele limita? ii incurajezi sa colaboreze, sa puna intrebari? Ar trebui.

Ofera feedback
Asociatii si colegii tai se bazeaza pe feedbackul tau ca sa continue sa creasca si sa progreseze. Nu ii dezamagi. Indruma-i si incurajeaza-i! Nu ar trebui sa te opresti niciodata din a-i invata si, mai ales, a-i incuraja. Asa ca, daca un membru a-l echipei depaseste asteptarile, are un mare succes, recunoaste-le valoarea. Tuturor le place sa auda ca au facut o treaba buna. In plus, ii vei motiva sa continue treaba buna si isi vor pastra atitudinea pozitiva.

Construieste noi lideri
Nu poti face totul de unul singur, asa ca imparte lista de activitati si de decizii cu noii lideri. Investes-te timp si energie in cei cu potential si care vor sa invete si sa creasca. Pentru asta trebuie sa fii deschis si dispus sa petreci timp cu cei care vor sa fie instruiti. Luati pranzul impreuna, vorbiti despre viziunea voastra, fa-le complimente si trimite-le mesaje inspirationale care sa ii educe si incurajeze.

Puterea unei echipe nu se masoara doar analizand liderul, ci prin analiza membrilor ei valorosi care muncesc impreuna spre succesul tuturor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu