luni, 21 august 2017

Supravietuirea celor mai buni intr-o lume de lasi


Articol de pe Huffington Post, scris de Bob Reina, fondatorul companiei Talk Fusion: http://www.huffingtonpost.com/entry/survival-of-the-fittest-in-a-society-of-quitters_us_58ff8ec2e4b06c83622e712d
         Echipat cu casca, cotierele, genunchierele si rotile ajutatoare, a invata sa mergi pe bicicleta a fost probabil prima lectie de perseverenta. Cand ai picat, te-ai ridicat din nou. Cand incepi sa te pricepi, „mentorul ” iti da drumul si te lasa sa mergi singur. Iar odata ce ai devenit expert la acest nou talent, accesoriile nu mai sunt necesare si suntem incurajati sa mergem la urmatorul nivel – cu 2 roti.
Dar versiunea noastra adulta? Nu mai e asa determinata sa faca fata disconfortului, descurajarii si ocazionalele obstacole din calea scopurilor noastre.
copil, casca, bicicleta, lovituraCand esti mic esti plin de optimism, nerabdare si ambitie. Dar peste timp devenim o specie de persoane care renunta. Ego-ul nostru ranit, orarul alterat si inclinatia noastra spre procrastinare scutura angajamentul nostru pentru o talie mai ingusta sau un comision mai mare, distantandu-ne de aspiratiile noastre.
Vei fi unul dintre cei puternici care supravietuiesc?
Totusi aceasta filosofie de castigator este mai des intalnita pe Instagram decat in caracterul persoanelor. Rata divorturilor in America ne arata clar: cand dau de greu cei care „renunta usor” vor renunta. In fiecare zi milioane de adulti renunta la casatorii, la slujbe, la diete, la diverse angajamente.
Adevarul e dulce- amarui: sunt dependenti de recompensa instanta, devenim plictisiti, oboiti si lenesi si nu ne place schimbarea. Cand nu vedem rezultatele dorite imediat sau ni se cere sa ne sacrificam timpul sau cand asteptarile si realitatea nu se aliniaza, nu cautam partea pozitiva si renuntam la promisiunile pe care ne-am jurat ca le vom respecta, cautand in schimb o cale mai usoara.
Angajamentul
Cand luna de miere se termina sau cand esti respins de prea multa lume, postura ta e afectata, entuziasmul si incantarea scad, iar cele 7 -10 orele de devotare pentru afacere se injumatatesc. Asta se intampla si de sarbatori, de Anul Nou, cand toata lumea isi stabileste niste scopuri, posteaza pe retelele sociale rezolutiile, dar isi pierd din concentrare si vointa pe parcurs.
Dai mai putin, asa ca primesti mai putin.
In acest punct, factorii de motivatie din spatele afacerii nou lansate, a abonamentului la sala sau CV-ului pentru job – de obiceii, banii, sanatatea, familia sau dragostea – se transforma in scuze, dominand. „Copiii sunt suparati ca nu petrec destul timp cu ei”. „O sa vorbesc cu prospectul maine – acum e serialul meu preferat”. „E greu sa ma abtin de la ce iubesc cel mai mult - PIZZA”. Asa recunosti o persoana care renunta.
Suntem facuti sa traim pentru mai mult
Mereu le spun Asociatilor (sau oricarui antreprenor): tranzitia de la angajamentul consistent la angajamentul temporar poate sa fie otrava. Doar cei care raman devotati si dornici de munca raman la suprafata, pentru ca sunt determinati sa faca ceea ce trebuie sa faca chiar si dupa ce inspiratia si motivatia i-a parasit.  
Pentru cei din vanzarile directe, asta include sa iti parasesti canapeaua si sa mergi sa iti ajuti echipa la discutii in 3, sa stai pana tarziu sa planifici evenimente si traininguri, sa ratezi unele evenimente din familia pentru intalniri cu noi persoane si cresterea retelei. In alte domenii ar insemna sa fugi chiar si cand ploua, sau sa faci eforturi la intalnirile de consiliere in cuplu.
Indiferent de ce domeniu din viata ta in care aplici acest concept: ce vine usor nu va dura mult si ce dureaza nu va veni usor, el ramane adevarat. Abandonarea responsabilitatii e o placere vinovata pentru multi, dar nu pentru cei  de elita.

Ce s-a intamplat cu „totul sau nimic”. Unde e motivatia? Romantismul? Depinde de cat de tare iti doresti ceva! Fa un pas inapoi si adu-ti aminte de copilul care s-a sters la ochi, si-a potrivit casca si a pornit spre teritorii necunoscute chiar daca genunchele ii sangera. Nu ai fost facut si crescut sa renunti usor, sa fii un las, esti mai puternic si mai bine echipat decat crezi. 
bicicleta, copii, cazatura, te lovesti, te ridici


Daca ti-a placut poti sa lasi un comentariu, un like . :)
 Multumesc ! 

Un comentariu:

  1. Indiferent de ce domeniu din viata ta in care aplici acest concept: ce vine usor nu va dura mult si ce dureaza nu va veni usor, el ramane adevarat. Abandonarea responsabilitatii e o placere vinovata pentru multi, dar nu pentru cei de elita.

    RăspundețiȘtergere