joi, 10 august 2017

Ce stii despre Network Marketing?

Acest articol e scris de Regan Long, mama si scriitoare, fosta profesoara care s-a pensionat la varsta de 31 de ani.
Un articol pentru mame care vor sa lucreze de acasa, dar nu numai - pentru oricine care vrea sa inteleaga mai bine "schemele piramidale" si i-ar placea sa fie propriul sau sef. 
Regan Long, work at home moms, Romania, mama

Indiferent de ce retea sociala folosesti, am vazut o schimbare in postarile care apar, un mare procent din ele fiind postate de femei/ mame.
Tot uitandu-te la postari, cu siguranta ai vazut poze sau postari cu fraze de genul: “inscrie-te”, “trimite-mi mesaj daca vrei sa afli...”, “esti pregatit sa incerci.... ” etc.
De ce exista aceasta crestere in afaceri? De ce vedem un trend in aceste postari pe retelele sociale? De ce ni se pare ca toata lumea e pacalita in a sari intr-o afacere unde pare ca totul e perfect?
Exista un adevar, scurt si simplu. L-am descoperit nu doar prin experienta personala si cercetari, ci l-am trait – chiar functioneaza. Aceste asa-numite “scheme” de fapt creeaza oportunitati pentru milioane de oameni sa-si inceapa afacerea de acasa.
Traim intr-o economie in care ai nevoide de 2 venituri ca sa supravietuiesti. Traim intr-o perioada in care oamenii s-au saturat si vor mai mult.
S-au saturat sa traiasca de pe un salariu pe celalalt, sau poate sa trebuiasca sa faca imprumuturi. S-au saturat sa munceasca mult, pana noaptea tarziu, departe de casa. Dar trebuie sa muncim ca sa platim facturile si sa punem mancare pe masa. S-au saturat sa plateasca pe altcineva sa le creasca copilul, in timp ce ei muncesc pentru altcineva.
Multe dintre acele postari apartin mamelor care au mici afaceri. Si nu e o mare surpriza. Foarte multe mame au devenit antreprenori, sunt propriul lor sef a ceva ce le ofera libertate.
Si stiti ce – FUNCTIONEAZA.
Nu sunt scheme piramidale, desi multi vor sa le spuna astfel. Multe dintre aceste afaceri sunt de multi-level marketing, despre care oamenii nu sunt bine informati. Afacerile MLM sunt gandite astfel incat persoanele sa aiba succes financiar.
Gandeste-te la o afacere traditionala, unde oamenii nu se “tem” de o schema piramidala. Dar gandeste-te mai bine! Exista un manager care asista, supravegheaza ca oamenii sa isi faca treaba? Are acea persoana un sef? Si are acel sef un alt sef sau supervizor? Si asa mai departe...
Raspunsurile sunt: da, da, da! Si acesti manageri, sefi si supervizori depind de treaba pe care o fac angajatii lor. Succesul afacerii lor depinde de munca bine facuta de angajati.
Atunci, nu e aceasta o schema piramidala?
Oricine care e motivat ar vrea sa primeasca o promovare in compania lor, nu-i asa? Si ar vrea un salariu mai mare si succes. Daca acestor persoane le place jobul lor, vor vorbi despre el?
Daca mergi la un restaurant si iti place, le vei spune prietenilor despre el? Daca ai incercat o reteta noua si familiei tale i-a placut... probabil o vei impartasi colegilor, nu?
Daca e asa, atunci toti dintre noi suntem implicati intr-o schema piramidala... Doamne!
Tine minte: cand cumperi dintr-un lant de magazine, contribui la pensionarea presedintilor milionari si miliardari. Cand cumperi de la un mic antreprenor, contribui la mancarea pe care o cumpara acea familie. Contribui la taxele scoalare ale copiilor, dar si la posibilitatea ca sineva sa stea mai mult timp cu copiii sai.
Aceste mici afaceri – de fapt nu e nimic “mic” in privinta lor: efortul care trebuie depus si timpul investit. Da, e mai mult decat cateva postari pe retelele sociale. E mai mult decat stabilirea de intalniri si de a trimite invitatii. Da, e mai mult decat doar postarea de poze inspirationale.
Inseamna un program de trezit mai devreme, dormit mai putin ca sa iti faci strategii pentru cresterea afacerii. Gasirea de modalitati noi si autentice de a folosi retelele sociale ca sa se diferentieze de altii care fac acelasi lucru. Invatarea constanta – despre afacere, despre relatii cu oamenii, cresterea numarului de contacte si propria dezvoltarea personala.

Asa ca, data viitoare cand vezi o astfel de postare si te gandesti ca probabil nu e adevarat, ca pare prea buna ca sa fie adevarata, gandeste-te de 2 ori. Nu exista comparatie cu munca pe care o face o mama care incearca sa isi sustina familia ei. Sper ca vei fi surprins de aceste afaceri, de dedicarea si devotamentul oamenilor implicati, de grija si de sustinerea lor. 
Lasa un cometariu si spune-ne ce crezi despre aceste "schemele piramidale"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu