joi, 4 ianuarie 2018

Sfaturi pentru succes

Daca ai muri azi ce vise, ce daruri, ce abilitati, ce talente ar muri odata cu tine?
Cu siguranta ai vise care crezi ca sunt prea marete si nu le vei atinge, de aceea nici macar nu incerci. Sau ai abilitati pe care nu le-ai incercat pentru ca iti spui tie insuti ca nu tu esti bun la asa ceva. De unde stii daca nu incerci? De unde stii ca nu poti realiza acel vis? De unde stii ca nu esti bun?
Ceea ce iti spui, vor deveni experientele tale.
grup, anturaj, echipa, oameni, calitate, cresti

Trebuie sa crezi in visul tau, chiar si cand nu ai dovezi care sa il sustina, chiar si cand oamenii nu te sustin si nu cred in tine. Cine sunt oamenii cu care ar trebui sa petreci mai putin timp?
Inconjoara-te doar cu oameni de calitate, care te ajuta sa cresti, te incurajeaza si te sustin.

Les Brown este speaker motivational, autor, a lucrat in radio, televiziune si a fost si politician. El spune: “Nu raspund la telefon decat daca e un apel pozitiv, cu scop (sa aiba legatura cu scopurile si cu drumul meu in viata), sa fie productiv, cineva care doar cere sau imi si ofera ceva in schimb, trebuie sa merite sa ii ofer timpul meu si sa fie profitabil.” Timpul tau e valoros. Banii poti sa ii pierzi si sa ii castigi, dar timpul il pierzi pentru totdeauna. 

Acesta mai spune: “Unul dintre cele mai usoare lucruri pe care le-am facut a fost sa castig 1 milion de dolari. Cel mai greu lucru a fost sa cred ca EU pot sa fac asta!” Les Brown a fost nascut intr-o cladire abandonata, a fost adoptat, la scoala copiii radeau de el si spuneau ca e prost, a picat teste, a ramas repetent, mai tarziu in viata a trebuit sa doarma pe podeaua biroului sau, sa se spele la chiuveta, sa se ascunda in dulap pentru a nu-l gasi oamenii care faceau curatenie in birouri. A ajuns de succes, dar asta nu inseamna ca nu mai are obstacole, unul dintre ele a fost cancerul. 
Situatiile dificile nu dureaza la nesfarsit, doar oamenii care au rezistat acestor situatii vor rezista in fata oricarui obstacol.
Vei avea esecuri, dar vei invata din ele. Trebuie sa ai aceasta mentalitate si sa fii pregatit pentru orice o sa apara. 
E necesar sa ai o strategie de transformare a gandirii tale. E nevoie de curaj si disciplina. Mentineti viziunea indiferent prin ce treci. Imaginatia e o previzualizare a ceea ce vei trai. 
“Indiferent de cat de greu este sau cat de dificil va fi, o sa reusesc!”
El isi spunea aceasta afirmatie in fiecare dimineata, din nou si din nou.
Problema nu sunt banii, ci gandirea si ideile tale. Asa ca ai grija de cum iti folosesti timpul, de ideile pe care le gandesti si caror ganduri le dai atentie (celor negative, sau celor pozitive).
De ce esti aici pe Pamant? Si care e destinatia ta?
Daca vrei sa fii de succes trebuie sa-i urmezi pe cei care au realizat ceea ce vrei tu.

Mai jos gasiti un discurs mai vechi al lui Les Brown tradus in romana:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu