joi, 4 octombrie 2018

Cum sa treci peste esecuri


Toata lumea de pe planeta este familiarizata cu esecul, obstacolele si pierderile. Se intampla sa gresim, sa dam peste obstacole sau lucruri care nu merg cum credeam ca vor merge. In multe feluri, greutatile sunt o experienta universala. Cand dam peste situatii ca acestea, reactia din instinct e sa renuntam si sa mergem mai departe la un nou vis.


Dar acesta mentalitate nu te va duce nicaieri. Daca nu stii cum sa faci fata greutatilor care vin, atunci nu vei ajunge departe (in afaceri sau in viata).
A renunta e calea usoara, dar daca vrei sa ai succes trebuie sa tii minte un lucru: Ceea ce ii separa pe cei ce realizeaza ceva de cei care raman in urma e cum reactioneaza si cum fac fata greutatilor.

Asa ca ce vei face cand ai de a face cu un obstacol?

Accepta ca vei avea parte de greutati
Fiecare persoana de succes a avut parte de obstacole si pierderi. Ca sa cresti ca persoana, ai nevoie sa experimentezi noi lucruri si sa iesi din zona de confort. E important sa iti aduci aminte ca atunci cand faci un salt, cand risti, nu o sa faci lucrurile 100% bine - asta ar fi o asteptare total nerealista. Asta nu inseamna ca e usor sa treci peste un esec, dar trebuie sa accepti ca fac parte din viata.
Cand gresesti, trage aer in piept, expira si nu uita – nu e sfarsitul lumii.

Cere feedback
Daca ai facut o greseala, cere feedback, du-te la radacina greselii ca sa eviti sa se mai intample asta in viitor. Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru si sa astepti rezultate diferite. Sa recunosti ca ai facut ceva gresit poate fi inspaimantator si vulnerabil, dar daca nu iti asumi greselile, nu poti invata din ele.

Inconjoara-te cu oameni care te sprijina
Cand ai de a face cu o greseala sau un obstacol, e bine sa ai un grup de sustinere – oameni care sa te incurajeze, carora le pasa de tine si care o sa te ajute sa te pui inapoi pe picioare.
Nimeni nu poate supravietui singur, poti sa realizezi atat de multe cand ai oameni care te sustin.

Ganduri de incheiere
Cat de departe ai ajuns in viata depinde de cum ai reactionat pana acum la esecurile si greselile pe care le-ai avut. Intreaba-te: o sa lasi un obstacol sa te defineasca si sa te intoarca din drumul tau? Sau o sa ai mentalitatea unui invingator?
Nu te lasa doborat de provocari. Ridica-te si pune-te inapoi pe treaba. Asta e singurul mod de a reusi. Cand ceva frustrant se intampla, nu uita sa reflectezi asupra acelui eveniment. Puteai sa previi acea greseala? Ce vei fce in viitor ca sa te asiguri ca nu se mai intampla?
E responsabilitatea ta sa determini cat succes vei avea si cum te vor defini greselile.

Articolul original pe: http://blog.talkfusion.com/how-to-deal-with-setbacks/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu