duminică, 6 august 2017

Scrisoare deschisa catre negativisti si catre mediocri


Nu exista modalitate mai buna de a scutura societatea decat sa iti schimbi statutul – status-quo-ul.
Ideile noi – ideile mari – ii sperie pe oameni. Schimbarea ii sperie pe oameni. A-ti urma visurile de asemenea ii sperie pe oameni, doar pentru ca nu e normal.  
Stii ce ii mai sperie pe oameni? Sa faca bani.
Vorbesti despre a face bani, ii spui cuiva ca exista o modalitate mai buna de a face bani si majoritatea nu vor stii ce sa spuna. Devin agitati si intra in defensiva. Asteapta sa gaseasca ceva nelalocul lui. Sunt rapizi in a te numi “lacom”. Sincer, imi pare rau pentru acei oameni. Mintea lor inchisa le distruge potentialul si nu vor stii asta niciodata.
Oamenii mediocri urasc sa li se spuna ca fac ceva gresit sau ca sunt condusi de “sistem” sau ca ar putea avea o viata mai buna, facand mai mult.
Stai! Cum? Succesul necesita munca? Adica nu o sa ma trezesc intr-o dimineata si sa devin milionar facand minimul?
Auzim doar ce vrem sa auzim. Credem doar ceea ce vrem sa credem.
De aceea multi oameni se adapostesc in limitele vietilelor lor mediocre. Devin prea confortabili in bula lor, oricat de mult disconfort ar simti cand mai iau un imprumut, cand cumpara doar de la reduceri, cand isi conduc acea masina veche.
Se multumesc cu atat.
Iti vor spune ca se descurca, ca le place casa care o au, asa cum e. Nu trebuie sa schimbe nimic.
Uite la ce ma gandesc: deci, atat e tot? mai mult de atat nu se poate? Esti complet impacat cu asta? Te multumesti cu un salariu cu care de abia te descurci? De ce nu darami usa si sa ceri de 10 ori mai mult?
Probabil Ion o sa iti spuna: “Asta e!”, “Asa merg lucrurile”.
Nu-ti mai rationaliza viata limitata si simpla. Nu-ti mai petrece jumatate din timp plangandu-te si cealalta jumatate uitandu-te la televior, pe retelele sociale sau cum altii traiesc viata pe care tu ai vrea sa o traiesti.

televizor, mediocru, mediocritate

Tu esti doar unul. Ai o singura viata. Si asa vrei sa o traiesti?
Si de asta unii oameni sunt socati de cat de entuziasmat sunt cand vorbesc de aceasta afacere. Se uita la mine de parca le deranejz linistea pentru ca tocmai le-am dat o veste: sunt modalitati mai bune de a face bani. E ok sa vrei sa fii bogat. Poti obtine in viata tot ce vrei, dar trebuie sa fii in vehicolul potrivit.
Nu o sa imi cer niciodata scuze ca sunt pasionat de asta. Nu o sa renunt la ceea ce stiu ca e adevarat. Sunt un activist. Sunt dovada ca sistemul nostru functioneaza. Am fost si eu ca tine, si stiu cat e de rau. Asa ca nu te uita la mine de parca sunt nebun; sunt cel care iti ofera o solutie.

Talk Fusion, solutie, bani, network marketing
Asculta, va trebui sa sortezi oamenii. Multi, oricat de mult au nevoie de schimbare, vor fugi de ea. Asa vei stii ca nu sunt potriviti. Cel putin nu acum.
Nu ii poti salva pe toti. Trebuie sa alegi inteligent. Construieste-ti afacerea cu cei pe care ii poti instrui, care sunt hotarati si puternici. Oameni care stiu ce vor.

Nu sunt tolerant cu oamenii care nu sunt hotarati despre ambitiile lor. Imi aduc aminte de adolecenta, de fetele care daca sunt intrebate unde vor sa mearga in oras, raspund: “Hmm, nu stiu... alege tu”. Apoi, nu sunt de acord cu nicio optiune. Petreceti mai mult timp certandu-va despre ce restaurant sa alegeti decat mancand acea mancare.
Daca nu spui ceea ce vrei, atunci cum vei putea primi? Daca nu lucrezi pentru ceea ce vrei, cum poate fi al tau? Va veni cineva la tine la usa sa iti dea 1 milion de dolari? Parca asta crede lumea.
Daca respingi atat de repede schimbarea si pe cei care isi contruiesc visurile, sa nu vii inapoi plangand cand ei sunt bogati si tu nu.
In final, totul se rezuma la: prefer sa fiu bogat pentru ca am fost curios, decat falit pentru ca am fost sceptic.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu